Stejarii34
Logo widget

Contact
Telefon: 021 233 04 03
contact@tiriacimobiliare.ro

Adresa:
Soseaua Nordului 24 – 26 Sectorul 1, Bucuresti

Profit record pentru Stejarii Clubul Rezidential

Capital, 8 iunie 2017

Omul de afaceri Ion Ţiriac a încasat anul trecut un profit cu 80% mai mare din afacerea Stejarii, cu apartamente de lux destinate închirierii, după ce 2015 a fost primul an de câştiguri dintr-un şir de cinci ani consecutivi de pierdere. Rezultatele remarcabile vin în contextul unei creşteri de doar 10% a cifrei de afaceri.

Complexul Stejarii, în care şi Ion Ţiriac are un apartament, a generat în 2016 un profit net de circa 4,5 mil. euro, faţă de 2,75 mil. euro un an mai devreme, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice. În acelaşi an, cifra de afaceri a ansamblului rezidenţial a urcat cu 10% la nivelul de 5,76 mil. euro.

Proiectul rezidenţial Stejarii din nordul Bucureştiului a fost definitivat în 2010 şi include opt clădiri cu 285 de apartamente. Ion Ţiriac a comercializat o mică parte din locuinţele de lux încă din timpul construcţiei, printre primii cumpărători numărându-se şi fotbalistul Cristian Chivu, însă după finalizarea complexului şi începutul crizei imobiliare şi-a orientat afacerea exclusiv către închiriere.

Chiriile practicate de grupul Ţiriac în Stejarii pornesc de la 1.000 de euro/lună pentru un apartament cu două camere şi ajung la 6-7.000 de euro pentru penthouse-uri.  

Chiar dacă clubul de lux din nordul Capitalei a înregistrat anul trecut un profit record, datoriile acestuia continuă să fie consistente. Nivelul datoriilor Stejarii sunt de 58 mil. euro, în uşoară scădere faţă de nivelul din 2015.

Ţiriac a reuşit să-şi sporească numărul de chiriaşi în ultimii ani, după deschiderea complexului de agrement Stejarii Country Club, o investiţie de 18 mil. euro inaugurată la sfârşitul lui 2013.

Ion Ţiriac a fost desemnat anul trecut cel mai bogat român de către revista Capital, cu o avere estimată la 1,6-1,65 mld. euro.